Dacă ai o firmă sau o companie, sau dacă ești un antreprenor de succes, poți direcționa 20% din impozitul pe profit, către o asociație. Noi vă propunem să îi direcționați către ASUR.

De peste 6 ani, Asociația Secular-Umanistă din România ajută copiii și tinerii să fie atrași de știință și ajută tinerii cercetători să se promoveze. Prin simpla semnare a unui contract de sponsorizare, folosiţi 20% din impozitul pe profit pentru a susţine proiectele ASUR.

Orice companie din România poate susţine o asociație sau o cauză socială fără nici un cost real. Puteţi folosi 20% din impozitul pe profit pe care compania dumneavoastră îl plăteşte către stat la sfârşitul anului pentru a sponsoriza o organizaţie nonguvernamentală. Dacă vă plac proiecte noastre, puteți ajuta la realizarea lor prin oferirea unei sponsorizări.

Acestea sunt doar câteva dintre proiectele pe care dorim să le derulăm în 2017 și la realizarea cărora puteți alege să contribuiți cu o sponsorizare:

  • Calendarul Științific – unul dintre proiectele de tradiție ale ASUR, prin care ne-am propus să popularizăm cercetătorii și descoperirile științifice care ne-au îmbunătățit viața. Peste 50.000 de exemplare au fost distribuite către școli din 2010 până acum, iar alte mii de calendare au ajuns la oamenii interesați de cunoaștere.
  • Zilele Evoluției – întâlniri cu cercetători, ateliere pentru copii și prezentări științifice, realizate în mai multe orașe din România, pentru a sărbători ziua de naștere a lui Charles Darwin.
  • Concursul Ziua Astronomiei – concurs online național pentru tineri pasionați de astronomie
  • Bucharest Science Festival – primul festival al științelor din România. Cuprinde o multitudine de expoziții, conferințe și dezbateri, experimente și demonstrații, care au loc în multe locuri din București pe o perioadă de 5-10 zile.
  • Școala Curioșilor – școală de vară pentru copiii interesați de științe. O ediție-pilot a proiectului a avut loc în iulie 2016 la Piatra Neamț.

Conform Legii Sponsorizării, suma prevăzută într-un contract de sponsorizare a unei asociații este considerată cheltuială nedeductibilă şi se constituie ca un credit fiscal. Nu afectează baza de impozitare. Iar în momentul plăţii impozitului pe profit, către ANAF, se va achita doar restul din impozit, donaţia ajungând astfel direct la beneficiar. De exemplu, din 1.000 de lei impozit datorat, 200 de lei se trec în contractul de sponsorizare şi 800 de lei în ordinul de plată către ANAF.

Procedura sponsorizării este una foarte ușoară pentru orice societate comercială. Practic, după ce reprezentanții societății aleg asociația sau proiectul pe care doresc să îl sponsorizeze, se va întocmi un contract de sponsorizare. Menționăm că societatea va trebui să realizeze o estimare a valorii cotei de 20%, deoarece sponsorizarea trebuie să fie înregistrată în contabilitate în anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului plății efective). Contractul trebui apoi semnat și ștampilat de sponsor și de reprezentanții ONG-ului ales, iar în baza acestui contract societatea comercială va realiza direcționarea banilor care reprezintă sponsorizarea.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să le contactați la office@asur.ro.