Sâmbătă, 31 august, începe la Hotel Ramada Iași o nouă ediție a Conferinței Raționalilor. Tema ediției va fi ”Alegeri dificile în Politică și Știinţă”, iar subiectul va fi abordat de specialiști din diverse domenii, de la istorici la profesori de fizică.

Ce alegeri au șlefuit societatea contemporană? Cum alegem – rațional sau sentimental? Care sunt motivațiile cercetării științifice: De ce am ales să explorăm spațiul? De ce alegem să avem încredere în unele teorii științifice și să le refuzăm pe altele? Acestea și multe alte întrebări își vor regăsi răspunsurile în prezentările speakerilor invitați la Conferința Raționalilor 2019.

În fiecare an organizăm conferința în alt oraș din România, iar de data asta am ales să venim la Iași, unde știm că există mulți oameni interesați de subiectele pe care le abordăm. Anul acesta, fiind an electoral, ne vom concentra pe subiectul alegerilor și a modului în care viața ne e afectată de alegerile pe care le facem în viață, dar și de alegerile pe care le-au făcut alții pentru noi. Ne bucurăm să avem alături vorbitori din multe domenii, inclusiv personalități din mediul academic local. Și sperăm să avem o participare cât mai numeroasă la eveniment.” au declarat organizatorii.

Printre speakerii confirmați se numără:

Conf. Univ. Dr. Silviu Gurlui – directorul laboratorului LOASL, Universitatea A.I. Cuza
Silvia Batorii – Inginer, reprezentanta României în cadrul Space Generation Advisory Council
Dr. George Bodi – arheolog la Academia Română, filiala IAȘI
Marcel Bartic – profesor de istorie, director la Little London Academy
Anabella Costache –  project manager ”Funky Citizens”
Cosmin Grădinariu – Co-fondator și coordonator Rise OUT
Atila Nyerges – umanist, membru fondator ASUR
Alexandru Toma Pătrașcu – directorul Bucharest Science Festival

Pentru informații suplimentare vă rugăm să accesați pagina conferinței.