Sistemul  ”2%” permite contribuabililor persoane fizice să direcționeze, fără costuri suplimentare, 2% din impozitul lor pe venit, datorat statului, către o organizație neguvernamentală, la alegere.

Procedura este simplă: În cazul în care obții exclusiv venituri de natură salarială și nu ești obligat(ă) de lege să completezi o declarație anuală de venit, poți completa formularul 230 cu datele tale și cu datele organizației care va primi banii. Dacă în cursul anului trecut ai avut și alte venituri decât cele salariale (venituri din drepturi de autor, din închirierea unei locuințe etc.), trebuie să completezi, la fel ca și în cazul anterior, formularul 200. Formularul (230 sau 200, după caz) trebuie semnat și depus direct la administrația financiară de care aparțineți sau trimis, recomandat, prin poștă/curier, până la data de 25 mai 2018.

Dacă doriți să susțineți ASUR, completați formularele după exemplul de mai jos:

2lasutaASUR
Informațiile despre ASUR: 
Asociația Secular-Umanistă din România
Cod fiscal: 26661448
Cont bancar: RO68INGB0000999903007754


Atenție!

  • Se poate depune un singur formular (230 sau 200)! Prin sistemul 2% se poate finanța o singură organizație!
  • Pentru a putea urmări încasarea sumelor direcționate către noi, vă rugăm să ne scrieți pe adresa office[@]asur[.]ro numele dvs. și Administrația Financiară la care ați depus/trimis formularul completat.


Vă mulțumim!