Sistemul  ”3,5%” permite contribuabililor persoane fizice să direcționeze, fără costuri suplimentare, până la 3.5% din impozitul lor pe venit, datorat statului, către o organizație neguvernamentală, la alegere.

Procedura este simplă: În cazul în care obții exclusiv venituri de natură salarială și nu ești obligat(ă) de lege să completezi o declarație anuală de venit, poți completa formularul 230 cu datele tale și cu datele organizației care va primi banii. Formularul trebuie semnat și depus direct la administrația financiară de care aparțineți sau trimis, recomandat, prin poștă/curier, până la data de 25 mai 2020. Mai multe detalii despre instrucțiunile de completare găsiți aici.

IMPORTANT!  În contextul stării de urgență din această perioadă, declarația 230 poate fi depusa de ONG-urile beneficiare și prin mijloace electronice, pe bază de borderou. Formularele trimise vor fi variantele scanate ale celor pe suport de hârtie.
Așadar, puteți trimite formularul completat, semnat și scanat pe mail la office@asur.ro și noi ne vom ocupa de depunerea la ANAF.

 

Informațiile despre ASUR: 
Asociația Secular-Umanistă din România
Cod fiscal: 26661448
Cont bancar: RO68INGB0000999903007754

Vă mulțumim!