Conferința Raționalilor 2014

Conferința Raționalilor este un eveniment anual organizat de A.S.U.R. Aflată la cea de-a treia ediție, conferința se adresează oamenilor interesați de subiecte precum de educația științifică și gândirea critică. Tema centrală a prezentărilor din acest an este ”Exemple de succes în promovarea educației”. Edițiile precedente, … continuare »

Cărți de știință pentru școli – campanie de donații

În perioada 9 iulie – 10 septembrie, ASUR derulează campania de donații ”Cărți pentru școli”. Scopul acestui proiect este strângerea unei sume de bani care să permită dotarea cât mai multor biblioteci școlare cu cărți de popularizare a științei.  Donațiile se pot face prin transfer … continuare »

Ultimul apel pentru sesizarea neconstituționalității legii cartelelor prepay

Text preluat de pe siteul asociației APADOR-CH. Demersul este susținut de A.S.U.R. Nouă organizații neguvernamentale au cerut președintelui Traian Băsescu să sesizeze Curtea Constituțională a României cu privire la neconstituționalitatea Legii privind înregistrarea utilizatorilor de cartele prepay și rețele wi-fi. După ce legea a fost … continuare »

Ziua Internațională a Umanismului

Sâmbătă, 21 iunie, în lumea întreagă este sărbătorită Ziua Internațională a Umanismului. Cu această ocazie, Asociația Secular-Umanistă din România atrage atenția asupra principiilor umaniste și a importanței apărării acestora în societatea românească.  Pentru a vedea infograficul despre umanism realizat de ASUR, click aici. Ziua Mondială … continuare »

Ministerul Educației a desecretizat protocolul semnat cu Biserica Ortodoxă

Astăzi am obținut o victorie importantă pentru societatea civilă! În urma acțiunii laice “Școala nu este Biserică!” la care au participat ieri, 1 iunie, sute de persoane din țară, Ministerul Educației Naționale a făcut public protocolul încheiat inițial în secret cu Biserica Ortodoxă Română. Textul … continuare »

Solicităm implicarea societății civile în procesul de evaluare a conținutului noilor manuale școlare

Azi 19 mai, reprezentanții ONG-urilor au adresat Ministerului Educației Naționale o scrisoare deschisă, prin care solicită implicarea societății civile în procesul de evaluare a conținutului noilor manuale școlare, pentru se evita ca atitudini discriminatorii sau antiștiințifice să ajungă în materialele educaționale. Solicitarea se bazează pe … continuare »

ASUR lansează a V-a ediţie a concursului “Ziua Astronomiei”

  Sâmbătă, 10 mai 2014, Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) lansează concursul online “Ziua Astronomiei”. Aflată la cea de-a cincea ediție, competiția are ca scop promovarea acestei ştiinţe în rândul tinerilor. Temele abordate sunt menite să atragă elevii și studenții cu vârste de până la … continuare »

Alegerile europene 2014: Apărați secularismul și drepturile omului!

Redăm mai jos mesajul organizației EHF (la care ASUR e afiliată  din martie 2013) către candidații la alegerile europarlamentare. Alegerile europene din mai 2014 vor fi cruciale pentru umaniștii din Europa. Ascensiunea partidelor populiste radicale, conservatorismul social persistent în mai multe state membre ale UE … continuare »

ASUR participă la Kids Education

În weekendul 26-27 aprilie vă invităm la Palatul Copiilor din București, la târgul Kids Education. Vizitați standul ASUR din cadrul târgului și veți afla noutăți despre proiectele pe care le pregătim pentru această toamnă. Evenimentul va avea loc la Palatul Copiilor, iar intrarea este liberă. … continuare »

Alocările continue de fonduri către cultele religioase afectează dezvoltarea României!

În ultimele săptămâni, autoritățile locale au alocat importante sume de bani cultelor religioase, fonduri ce ar fi putut să fie mult mai bine folosite în domenii precum educația, sănătatea sau protecția socială. Și mai grav, practica actuală este de a suplimenta alocările bugetare inițiale prin … continuare »