Alocările continue de fonduri către cultele religioase afectează dezvoltarea României!

În ultimele săptămâni, autoritățile locale au alocat importante sume de bani cultelor religioase, fonduri ce ar fi putut să fie mult mai bine folosite în domenii precum educația, sănătatea sau protecția socială. Și mai grav, practica actuală este de a suplimenta alocările bugetare inițiale prin … continuare »

ASUR și Parentime vă invită la o nouă expoziție științifică interactivă pentru copii

Luni, 7 aprilie, va fi inaugurată o nouă expoziție ştiințifică interactivă pentru copii din ciclul “Xperiment!”. Având ca temă optica, expoziția va fi găzduită de Institutul Francez din București și va putea fi vizitată în perioada 7-18 aprilie. Programul de vizitare este luni-vineri, între orele … continuare »

Sagan e unic!

Încă de la înființarea ASUR  în urmă cu patru ani, misiunea noastră declarată a fost popularizarea științei și a gândirii critice, bazată pe dovezi. E o temă pe cât de complexă, pe atât de precar înțeleasă de publicul larg și trebuie să vă mărturisesc că … continuare »

Fii colaborator ASUR la un proiect unic!

Ne-am propus să lansăm, împreună cu editura Herald, cartea „Cosmos”, cea mai populară operă a scriitorului Carl Sagan. Însă avem nevoie de sprijinul tău. Fără îndoială una dintre cele mai influente cărți de popularizare a științei, ”Cosmos” a stârnit publicului larg interesul și pasiunea pentru … continuare »

Jud. Timiș – Abuzuri flagrante la orele de religie, tolerate de către Inspectoratul Școlar Județean

Un nou caz grav de îndoctrinare religioasă ne-a fost semnalat recent de către un părinte din Timișoara. Dna. Minodora Ștefănescu, mama unui baiat aflat în clasa a IV-a la Școala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu” din Timișoara, reclamă pasivitatea autorităților școlare în raport cu acțiunile … continuare »

Expoziția “Descendenţa speciei umane”, în premieră la Cluj-Napoca

ASUR și Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai vă invită să descoperiţi aspecte fascinante ale evoluției, vizitând expoziția intitulată “Descendenţa speciei umane”. Expoziția realizată de către artistul plastic și paleoantropolog amator Eduard Constantin Olaru va putea fi vizitată în perioada 12 februarie – 5 martie în … continuare »

Scrisoare deschisă către europarlamentarii români: Sprijiniți statul de drept, libertatea de conștiință și religie și secularismul!

Mai mult de 20 de ONG-uri din România au transmis astăzi o scrisoare deschisă europarlamentarilor români. Acestora li se solicită să susțină rezoluția adoptată săptămâna trecută de Comisia pentru Libertăți Civile a Parlamentului European, care se va fi supusă votului în plen în sesiunea din … continuare »

Scrisoare deschisă către europarlamentarii români

În atenția Parlamentarilor care reprezintă România in Parlamentul European   Elena Oana ANTONESCU Sebastian Valentin BODU Victor BOŞTINARU Elena BĂSESCU Minodora CLIVETI Corina CREŢU George Sabin CUTAŞ Vasilica Viorica DĂNCILĂ Ioan ENCIU Eduard-Raul HELLVIG Cătălin Sorin IVAN Petru Constantin LUHAN Monica Luisa MACOVEI Marian-Jean MARINESCU … continuare »

Primele Ceremonii Umaniste din România, la Expomariage

Începând de mâine, 17 ianuarie, și până duminică, 19 ianuarie, oficianții primelor ceremonii umaniste din România vă așteaptă la Expomariage. Vizitatorii vor avea ocazia de a afla informații interesante, dar și de a contracta serviciile oficianților. Toate contractele semnate pe perioada târgului beneficiază de 10% … continuare »

29 decembrie 2013 – Zi de Acțiune Laică

Duminică, 29 decembrie 2013, se împlinesc 150 de ani de la adoptarea legii de secularizare a averilor mănăstirești. Pe 17/29 decembrie 1863, Parlamentul României adopta această lege, punându-se astfel bazele statului român modern. Cu această ocazie, Asociația Secular-Umanistă din România atrage atenția asupra principiilor secularismului … continuare »