Conferința Raționalilor 2014 – program

Ediția 2014 a Conferinței Raționalilor va avea loc pe 27-28 septembrie, la Hotel Ibis Palatul Parlamentului, Sala Eliade. Prețul unui bilet este 250 lei și include: participarea la conferință, coffee breaks și masa de prânz pentru ambele zile. Detalii de plată: Asociația Secular-Umanistă din România. Cont … continuare »

Universul te așteaptă în librărie!

Miercuri, 13 august, începând cu ora 19:00, vă așteptăm la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, unde va avea loc evenimentul ”Despre cosmos şi natura umană”, eveniment de popularizare a ştiinţei desfăşurat în programul campaniei Te așteptăm în librărie 2014. Evenimentul se adresează publicului pasionat de … continuare »

Statul și Religia – invitație la dezbatere și reflecție

Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) lansează în luna august o serie de videoclipuri ce prezintă discuții cu bloggeri români și persoane din media, pe tema relației dintre Statul Român și cultele religioase. Clipurile, cu o durată de 20-30 de minute fiecare, tratează probleme curente din … continuare »

Conferința Raționalilor 2014

Conferința Raționalilor este un eveniment anual organizat de A.S.U.R. Aflată la cea de-a treia ediție, conferința se adresează oamenilor interesați de subiecte precum de educația științifică și gândirea critică. Tema centrală a prezentărilor din acest an este ”Exemple de succes în promovarea educației”. Edițiile precedente, … continuare »

Cărți de știință pentru școli – campanie de donații

În perioada 9 iulie – 10 septembrie, ASUR derulează campania de donații ”Cărți pentru școli”. Scopul acestui proiect este strângerea unei sume de bani care să permită dotarea cât mai multor biblioteci școlare cu cărți de popularizare a științei.  Donațiile se pot face prin transfer … continuare »

Ultimul apel pentru sesizarea neconstituționalității legii cartelelor prepay

Text preluat de pe siteul asociației APADOR-CH. Demersul este susținut de A.S.U.R. Nouă organizații neguvernamentale au cerut președintelui Traian Băsescu să sesizeze Curtea Constituțională a României cu privire la neconstituționalitatea Legii privind înregistrarea utilizatorilor de cartele prepay și rețele wi-fi. După ce legea a fost … continuare »

Ziua Internațională a Umanismului

Sâmbătă, 21 iunie, în lumea întreagă este sărbătorită Ziua Internațională a Umanismului. Cu această ocazie, Asociația Secular-Umanistă din România atrage atenția asupra principiilor umaniste și a importanței apărării acestora în societatea românească.  Pentru a vedea infograficul despre umanism realizat de ASUR, click aici. Ziua Mondială … continuare »

Ministerul Educației a desecretizat protocolul semnat cu Biserica Ortodoxă

Astăzi am obținut o victorie importantă pentru societatea civilă! În urma acțiunii laice “Școala nu este Biserică!” la care au participat ieri, 1 iunie, sute de persoane din țară, Ministerul Educației Naționale a făcut public protocolul încheiat inițial în secret cu Biserica Ortodoxă Română. Textul … continuare »

Solicităm implicarea societății civile în procesul de evaluare a conținutului noilor manuale școlare

Azi 19 mai, reprezentanții ONG-urilor au adresat Ministerului Educației Naționale o scrisoare deschisă, prin care solicită implicarea societății civile în procesul de evaluare a conținutului noilor manuale școlare, pentru se evita ca atitudini discriminatorii sau antiștiințifice să ajungă în materialele educaționale. Solicitarea se bazează pe … continuare »

ASUR lansează a V-a ediţie a concursului “Ziua Astronomiei”

  Sâmbătă, 10 mai 2014, Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) lansează concursul online “Ziua Astronomiei”. Aflată la cea de-a cincea ediție, competiția are ca scop promovarea acestei ştiinţe în rândul tinerilor. Temele abordate sunt menite să atragă elevii și studenții cu vârste de până la … continuare »