În ședința de marți, 3 martie, CNA a decis să recomande televiziunilor să difuzeze trei spoturi de promovare a orei de religie în şcoli.  Prin această decizie, CNA și-a încălcat atribuțiile, recomandând televiziunilor să difuzele nu o capania de informare, cum era normal, ci clipuri dintr-o campanie publicitară realizată de Biserica Ortodoxă în interesul propriu.

Decizia CNA vine într-un context foarte tensionat, când părinți și elevi din întreaga țară reclamă abuzuri din partea profesorilor, care încearcă prin amenințări și alte metode coercitive să îi determine să se înscrie la orele de religie.

De ce e Biserica atât de disperată? Oare pentru că e pusă în fața unei opțiuni reale a părinților? Reprezentanții Bisericii Ortodoxe ignoră voința părinților și a copiilor și nu respectă decizia Curții Constituționale. Și fac asta având în minte doar interesul preoților și profesorilor de religie, nicidecum al părinților sau copiilor. Facem un apel către toate autoritățile competente să nu cedeze la presiunile BOR și se asigure că decizia Curții Constituționale privind religia în școli va fi aplicată corect.” a declarat Toma Pătrașcu, președintele ASUR.

Reamintim membrilor CNA, directorilor de școli și profesorilor, dar și elevilor și părinților, că în urma Deciziei Curții Constituționale nr. 669/2014 vor participa la ora de religie doar elevii care au depus o cerere în acest sens. Orice tentativă de a forța un elev să participe la aceste ore este ilegală și trebuie reclamată la organele competente.

 

Related Post