În fiecare an, pe 21 iunie, este sărbătorită Ziua Internațională a Umanismului. Cu această ocazie, orgaizații din întreaga lume promovează principiile umaniste și sărbătoresc această filosofie de viață. Anul acesta, ASUR va marca Ziua Umanismului în România prin diverse evenimente – formale și informale, în Alba Iulia, Brașov, București, Cluj, Iași și Timișoara.

La Alba Iulia va avea loc conferința “Despre Umanism: O idee a libertății prin rațiune”. Eveniment se va desfășura duminică, 21 iunie 2015, între orele 12:00-15:00 în Aula Mică (corp C, etaj I) a Universității “1 Decembrie 1918 din Alba Iulia”. Sperkeri: Marius Rotar (istoric), Roxana Mândruțiu (avocat) și Ciprian Cucu (asistent universitar și membru ASUR).

La Brașov va avea loc o manifestare artistică, care va include: un recital muzical (Cezara Crețu, Trupa ZAR și prietenii), un moment coregrafic (Classique) și o prezentare a filosofiei umaniste (speaker: Cornel Crețu, membru ASUR). Evenimentul se va desfășura la Coresi Shopping Resort, între orele 18:00-21:00.

La București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara vor avea loc întâlniri informale, în care membrii ASUR vor răspunde la întrebări despre filosofia umanistă și despre activitatea asociației.

Detalii despre toate evenimentele și informații despre filosofia umanistă puteți găsi pe site-ul www.umanism.info

Related Post