Îndrăznește să gândești!

Social network

RON
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Iată ce urmează să donezi:
Donation Summary
Payment Amount
Giving Frequency
One time
Donation Total

Donation Total: 100,00 RON

Noutăți

Campania ”Stop îndoctrinării religioase în școlile publice”, premiată la G3P

Joi, 25 octombrie, Asociația Secular-Umanistă din România a fost premiată în cadrul Galei Premiilor Participării Publice, organizată de Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe). Premiul a fost obținut pentru rezultatele campaniei ”Stop îndoctrinării religioase în școlile publice”.

Ne bucură foarte mult acest premiu, care reprezintă încă o confirmare că suntem pe drumul cel bun. Le mulțumim tuturor colaboratorilor care au contribuit la derularea campaniei și mai ales părinților și elevilor care ne-au susținut. Vom continua eforturile de a stopa îndoctrinarea religioasă în școlile publice și sperăm ca în curând să putem avea o dezbatere reală pe acest subiect, cu reprezentanții Ministerului Educației și ai asociațiilor de părinți. ” a declarat Toma Pătrașcu, vicepreședinte ASUR.

Campania ”Stop îndoctrinării religioase în școlile publice” a fost lansată de ASUR cu scopul de a sensibiliza opinia publică și factorii de decizie asupra problemei îndoctrinarii copiilor în școlile publice și de a iniția o dezbatere la nivelul societății pentru găsirea unor soluții viabile. Pe parcursul campaniei, ASUR a informat părinții despre riscurile la care sunt expuși copii lor odată cu îndoctrinarea și le-a prezentat mijloacele legale pe care le au la dispoziție pentru evitarea acestui fenomen.

Comments (16)

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.

Cristian Istrate

26 October 2012

va sustin in actiunile asociatiei dvs. si consider ca astfel de campanii sunt binevenite, de apreciat si cat mai dese ar fi necesare.

Mult succes in continuare.

Reply
ASUR

admin

31 October 2012

Mulțumim!

Reply

Iustin

27 October 2012

sa inteleg ca va autopremiati?

Reply
ASUR

admin

31 October 2012

Gala a fost organizată de Centrul de Resurse pentru Participare Publică. Puteți găsi aici informații despre toate campaniile premiate: http://www.ce-re.ro/g3p/

Reply

george

28 October 2012

ma bucur pentru ce ati reusit sa realizati. felicitari si mult succes in continuare

Reply
ASUR

admin

31 October 2012

Multumim pentru sustinere!

Reply

cristi pop

29 October 2012

Poate ar trebui facuta, tinuta o evidenta a membrilor simpatizanti, unii dintre acestia poate vor sa aiba acces la unele date sau lamuriri suplimentare.
Succes in toate demersurile voastre!

Reply

horia

31 October 2012

Pai evidenta e tinuta. Cei 20 de membri sunt si simpatizanti. Mai schimba nick-ul din cand in cand ca sa para mai multi!

Reply
ASUR

admin

31 October 2012

Avem o evidenta a membrilor si a simpatizantilor care ne-au scris si au dorit sa ne ajute cu proiectele. Daca doriti mai multe informatii despre proiecte, asteptam intrebarile dumneavoastra pe adresa office@asur.ro
Va multumim pentru sustinere!

Reply

picat din luna

29 October 2012

cum v-ati tras denumirea asta<> ?
Mircea Eliade a fost apreciat pentru studiu despre religii, pe care nu l-a putut scrie pana nu a inteles in intimitate ,cel putin acele religii total diferite de orto sau catolica.
Religia este(si) o filosofie, iar preceptele ,cele 10 porunci ne erau spuse de bunici pentru ca in viata sa ajungem OAMENI, nu hoti. Cum comentati aceasta? Nu ajuta ?
Educatia religioasa are si alte aspecte decat <>inoculate , cum ziceti dvs. Chiar asa se procedeaza? Aveti exemple?

Reply

ATEU

31 October 2012

Daca tu nu esti hot sau criminal doar pentru ca asa iti spune o asa zisa porunca….e trist

Reply

picat din luna

29 October 2012

completari: 1.denumirea=secular…
2.spaime inoculate

Reply
ASUR

admin

31 October 2012

După cum am spus în repetate rânduri, campania se referă la stoparea îndoctrinării religioase din școlile publice. Nu discutăm despre meritele fiecărei religii, ci despre drepturile elevilor și ale părinților de a decide dacă vor să urmeze orele de religie și în ce fel vor să se desfășoare acestea.

Reply

horia

31 October 2012

Vad ca nu ne spuneti cum se cheama premiul… Pentru cei curiosi premiul se cheama “la rasCRUCE de doctrine”. Mai potrivit ar fi “intre Boaz si Jachin” sau poate “intre compas si steaua lui David”.
Propun si un premiu special pentru pentru cei trei membrii fondatori: s-ar putea numii- “noi am fost recrutati la studii” !
In sfarsit, un premiu de excelenta doctorului nyerges. Se poate numii “Atila nu place ortodoxie”!

Reply
ASUR

admin

31 October 2012

Domnule Horia, în imaginea postată se poate citi numele premiului.
Vă reamintim că acceptăm criticile și răspundem la ele, dar nu suntem de acord cu atacurile la persoană.

Reply