Îndrăznește să gândești!

Social network

RON
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Iată ce urmează să donezi:
Donation Summary
Payment Amount
Giving Frequency
One time
Donation Total

Donation Total: 100,00 RON

Noutăți

Calendar Științific 2012

Continuăm proiectul inițiat anul trecut și vă prezentăm o nouă ediție a Calendarului Științific. Mulțumim tuturor voluntarilor care au contribuit la colectarea și selectarea informațiilor. Anul acesta, calendarul este realizat în parteneriat cu revista National Geographic și poate fi cumpărat de la chioșcuri împreună cu numărul pe noiembrie al revistei.

De asemenea, calendarul va fi disponibil la standul ASUR din cadrul Târgului Internațional Gaudeamus, ce va avea loc în perioda 23-27 noiembrie, la Romexpo.

Comments (13)

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.

ASUR aduce „Originea speciilor” și „Calendarul Științific 2012” la Gaudeamus | Asociația Secular-Umanistă din România

23 November 2011

[…] prilej cu care va oferi celor ce vizitează standul asociației 3000 de exemplare gratuite din ”Calendarul Științific 2012”. Tot la standul ASUR poate fi găsită și ediția în limba română a celebrei cărți […]

Reply

alex

29 November 2011

Calendarul este o blasfemie ieftina. Ati copiat prezentarea grafica a calendarului crestin – ortodox unde v-ati pus sfintii vostri: Darwin, Hawking. Va urez sa va vindecati de boli si sa aveti noroc in viata rugandu-va la sfintii vostri. Daca chiar ati fi pasionati de stiinta poate ati fi la curent cu cele mai noi descoperiri care aduc destul de aproape stiinta de religie, asta insemnand ca sfintii religiilor au avut dintotdeauna dreptate, in timp ce savantii de-abia in zilele noastre isi dau seama de asta. Avea dreptate mos Tutea: “o baba murdara pe picioare, care sta in fata icoanei Maicii Domnului in biserica, fata de un laureat al premiului Nobel ateu – baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, asta moare asa, dihor”.

Reply

Sapiens

18 December 2011

Sf. Darwin şi Sf. Hawking…interesantă idee, într-adevăr. Singura problemă e că aceşti oameni au existat/există şi nu a fost necesar să-i inventăm, prin urmare nu se pot califica la rangul de sfinţi. Îmi pare rău pentru decepţia creată.

Reply

Mihai

6 December 2011

@alex
1. Da-mi si mie un exemplu de vindecare survenita in urma rugaciunii la sfinti si a nimic altceva in rest.
2. Stiinta aproape de religie? Nu inteleg ce vrei sa spui. Stiinta a dovedit, pe parcursul a mai bine de un mileniu, ca religia e o minciuna gogonata (Galilei, Kepler, Darwin, Crick, Einstein, Hawking, Dawkins etc.)
3. “Mos Tutea” a fost un filosof care a crezut ca a supravietuit inchisorii comuniste datorita rugaciunii catre un zeu. Nici nu si-a dat seama cat de puternic e el, si aceasta ignoranta datorata unor prieteni imaginari mosteniti prin traditie. Cum am ajuns sa ne indoim de propriile puteri…

Reply

panda1949

6 December 2011

Am 62 de ani si astept de foarte multi ani sa vina cineva “de dincolo” si sa-mi arate adevarurile vietii. Cu stima, Tony Popescu

Reply

Mircea

24 December 2011

@Alex Daca oamenii aia care apar in Calendarul stiintific nu ar fi existat, tu n-ai mai fi avut astazi calculator cu acces la internet prin care sa-ti faci publice ignoranta si prostia si, in general, n-ar mai fi existat toate cuceririle tehnicii, stiintei, medicinii etc. de care profiti si tu cu nerusinare. Fara “sfanta parascovenie din stalp” si, in general, toata gloata de bolnavi psihici din calendarele crestine ortodoxe, omenirea nu ar fi pierdut nimic, ci, dimpotriva! Religia crestina a incetinit progresul omenirii cu peste 15 secole si, chiar si in zilele noastre, isi continua lupta impotriva cunoasterii, stiintei. (Nu ca islamul, sau alte religii, ar fi mai breze)

Reply

vasile

1 February 2012

Tehnica are o radacina negativa incepand de la praful de pusca pana astazi si in continuare.Ne batem in piept cu auxiliarele tehnicii . Nu vedem ca peste ele au dominat si domina tunuri,tancuri ,bombe,rachete…Defapt acestea au stat la baza inteligentei cu care ne laudam…Marile religii ale acestei lumi te invata sa intinzi mana de ajutor celor ca au nevoie fara sa pretinzi nimic in schimb .Nu observati ? Cu cat suntem mai tehnicizati cu atat ne frecam buricele…Cineva are tot interesul sa ne jucam si pe internet.A te juca fara a gandi este un scop pe care un sistem de gandire negativa il inoculeaza in asa zisa mare tehnicizare…

Reply

Mihai

26 February 2012

Domnule Vasile,

Dumneavoastra vedeti oameni omorati de tunuri, rachete, gloante etc. Insa va anunt ca argumentul adus de dumneavoastra va ingoapa si mai tare in ignoranta. Cel mai mare criminal de razboi din istorie a fost catolic devotat (Hitler). Marea majoritate a conducatorilor politici cauzatori de razboaie si omoruri au fost religiosi (amintim cruciadele, atentatele din Irlanda, din Israel si Palestina, Osama bin Laden etc.). Cand spuneti ca religia intinde o mana de ajutor sper ca includeti acolo si mana care cere bani pentru “parastas” si pentru Lexus-ul hibrid care cara fundul gras si paros (poate mai paros decat fata) a unor “preacinstiti”, nu? Dar mai marii sfinti ai Inchizitiei sau preotii care stau astazi in fata justitiei acuzati de pedofilie?

Pe cand religia dumneavoastra practica toate aceste “taine sfinte”, ateii activisti lupta impotriva tiraniei, impotriva indoctrinarii, promoveaza moralitatea, ratiunea si lipsa ignorantei. Si cum fac asta? Doar cu cuvinte… Se pare ca doar cateva cuvinte au fost indeajuns sa va creasca tensiunea pe site-ul asta, nu?

My job here is done! “Better science for better life”, cum spune un profesor de-al meu. 🙂

Reply

Antonio Sannox

2 January 2012

Felicitari pentru calendar. Este minunat.

Reply

Felix

13 January 2012

Cum pot face rost de un calendar? Unde sa mai gaseste acum?

Reply

Oti

9 February 2012

la linkul acesta se găsește calendarul, gata pentru descărcare.
http://www.asur.ro/campanii/proiecte-actuale

Reply

razvar

14 February 2012

Pentru alex, ignoranta e o virtute in sine. Si va muri asa, om, dar ignorant, cu ochelari de cal pe ochi. Somn usor.

Reply

georgiana

28 February 2012

Injositor!

Reply