În perioada 9 iulie – 10 septembrie, ASUR derulează campania de donații ”Cărți pentru școli”. Scopul acestui proiect este strângerea unei sume de bani care să permită dotarea cât mai multor biblioteci școlare cu cărți de popularizare a științei.  Donațiile se pot face prin transfer bancar, cu cardul online sau prin PayPal. Pentru a contribui la acest proiect, click aici.

Încă de la înființare, ASUR și-a setat popularizarea științei drept unul dintre obiectivele pricipale. De-a lungul anilor, asociația a derulat numeroase proiecte în acest sens, destinate în special copiilor și tinerilor, iar pe parcursul acestora am aflat că din multe biblioteci școlare lipsesc cărțile de popularizare a științei pentru copii, cărțile care să le deschidă ochii spre frumusețea din spatele lumii care ne înconjoară.

Pentru a remedia acest lucru, avem nevoie de ajutorul tău. Ne-am propus ca până la începutul următorului an școlar să dotăm cel putin 100 de școli cu cărți de popularizare a științei. Fiecare bibliotecă școlară va primi un set de patru cărți, scrise de Stephen Hawking, Lucy Hawking și Carl Sagan. Vor fi vizate în special bibliotecile școlilor din orașele mici sau din mediul rural.

De ce să donezi? Deoarece copiii au nevoie de cărți care să le explice știința pe înțelesul lor, care să le stârnească dragostea pentru știință. Dincolo de formule, scheme și teorii, au nevoie să învețe de dragul de a învăța, de a cunoaște lucruri simple, de a primi răspunsuri la întrebările precum ”de ce e cerul albastru?” sau ”unde se duc norii?” sau ”dacă pământul se învârtește, de ce nu simțim?”. Imaginează-ți ce frumos ar fi să găsească răspunsurile în cărțile de la biblioteca școlii lor.

Fă o faptă bună vara asta și ajută-ne să le facem o supriză plăcută copiilor care se vor întoarce la școală în septembrie!