Îndrăznește să gândești!

Social network

RON
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Iată ce urmează să donezi:
Donation Summary
Payment Amount
Giving Frequency
One time
Donation Total

Donation Total: 100,00 RON

Noutăți

Cine conduce sistemul de învăţământ? Statul sau Biserica?

Ieri am intrat în posesia unei adrese, trimisă de Arhiepiscopia Tomisului către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, prin care se cere imperativ participarea profesorilor de religie la aşa numitul “Marş pentru Viaţă” – co-organizat de Biserica Ortodoxă – şi desfăşurarea de activităţi de propagandă religioasă în şcoli. Cităm din materialul sus-menţionat (sublinierile ne aparţin):

Aveţi obligaţia ca împreună cu toţi profesorii de religie să participaţi la această acţiune, dat fiind protocolul dintre B.O.R. şi M.E.N., privind dubla subordonare a profesorilor de religie. La rândul lor, profesorii de religie au obligaţia să afişeze materialele primite în şcolile în care predau şi să informeze cadrele didactice, elevii şi părinţii acestora […]

Aşa numitul “Marş pentru Viaţă” este organizat de cîţiva ani de o grupare difuză de organizaţii fundamentalist religioase, cu vădite simpatii pro-ruse şi legionare ce militează pentru interzicerea educaţiei sexuale, a avortului şi a drepturilor persoanelor LGBT. Anul acesta, Sinodul a hotărât ca Biserica Ortodoxă Română să li se alăture.

Propaganda fundamentalist-religioasă în şcoli este normală? Este normală angrenarea unor cadre didactice în astfel acţiuni? Vedem din nou efectele nefaste ale dublei subordonări a profesorilor de religie, vedem la ce duce infiltrarea sistemului de învăţământ de către cultele religioase.” a declarat Toma Pătrașcu, președintele ASUR.

Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) cere că şcolile să nu mai fie folosite că un vehicol de promovare a intoleranţei şi solicită Ministerului Educaţiei să ia măsuri pentru stoparea propagandei fundamentalist-religioase în sistemul de învăţământ.

Comment (1)

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.

A-politic beast

23 March 2017

Soacra mi-a spus ca au anuntat marsul si la biserica, duminica. Au omis partea cu homosexualii si educatia sexuala. Cei care vor merge nu vor sti decat ca e marsul anti avort. Vor conta insa la numaratoarea generala finala.

Reply