Îndrăznește să gândești!

Social network

RON
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Iată ce urmează să donezi:
Donation Summary
Payment Amount
Giving Frequency
One time
Donation Total

Donation Total: 100,00 RON

Noutăți

ASUR oferă cinci laboratoare de informatică în cadrul unui concurs naţional interşcolar

Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) anunţă lansarea concursului naţional “Nicolaus Copernic”, destinat instituţiilor din învăţământul preuniversitar. Echipele participante la concurs au ocazia de a câștiga unul dintre cele cinci laboratoare de informatică oferite de sponsorul competiției, iar profesorii coordonatori ai echipelor câștigătoare pot câștiga la rândul lor câte un laptop. Concursul urmăreşte să încurajeze interesul pentru astronomie și pentru știință, tema fiind ”Cum a apărut și cum evoluează Universul?

Concursul se va derula în perioada 19 februarie – 24 septembrie 2015. Echipele participante vor trebui să realizeze o mini-expoziție pe teme de astronomie și cosmologie, să organizeze seminarii și dezbateri și să promoveze expoziția și evenimentele aferente în școală și în comunitate. Înscrierile la concurs se realizează în perioada 19 februarie-31 martie. Pentru înscrierea la concurs, click aici. Pentru a citi regulamentul complet al concursului, click aici.

Ne face mare plăcere că acest concurs poartă numele astronomului polonez Nicolaus Copernic; cercetările sale având un impact uriaș în istoria știintei și a omenirii. Sperăm ca elevii, prin participarea la concurs, să aibă ocazia de a afla mai multe informații, atât despre marii oameni de știință, cât și despre importanța descoperirilor lor. ”, a declarat Maja Wawrzyk, directoarea Insitutului Polonez din București.

Abia aștept să văd cum își vor folosi elevii creativitatea pentru a prezenta subiecte atât de captivante. Mă aștept să găsesc printre ei viitori cercetători și astronomi, ale căror cercetări vor îmbunătăți cunoștințele pe care le avem despre Univers.”, a declarat Magda Stavinschi, membră a Uniunii Astronomice Internaționale și membră a juriului concursului.

Este pentru a doua oară când asociația noastră organizează o competiție națională interșcolară, după succesul pe care l-a avut în 2012 concursul ‘Emil Racoviță’, la care s-au înscris peste 120 de școli. De această data, am ales să ne axăm pe cosmologie; încercăm să le deschidem copiilor apetitul pentru știință, pentru astronomie, pentru subiecte care nu sunt, de obicei, abordate în cadrul învățământului preuniversitar. De asemeni, vrem să evidențiem rolul important pe care astronomia îl joacă în înțelegerea locului omului în univers și sa tragem un semnal de alarmă asupra faptului că, de 20 de ani, această materie nu se mai studiază în școlile din România.”, a declarat Toma Pătrașcu, preşedinte ASUR.

Startul concursului a fost dat joi, 19 februarie, în ziua aniversării nașterii lui Copernic, prin intermediul unei conferinţe organizate în cadrul Institutului Polonez din Bucureşti. Concursul ”Nicolaus Copernic” este organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și sponsorizat de System Plus, partener HP si Dell în România. Parteneri: Institutul Polonez din București, Institutul Astronomic al Academiei Române, Agentia Spațială Română (RoSA), ESERO România și Agentia Spatiala Europeana (ESA). Parteneri media: Hotnews, Știință și Tehnică, Radio România Cultural.

Comments (6)

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.

Florin ALEXANDRU

19 February 2015

Hei, super!

O voi inscribe si eu pe fetita mea. Din pacate, nu face la scoala astronomie, dar a mai facut cate ceva cu mine, tatal ei si e si pasionata de inforamtica (programare si robotica).

Este o categorie speciala penru asemenea cazuri (fara copii fara profesori si foarte mici)?

Daca nu e , poate macar participa in afara concursului?

As aprecia un raspuns direct pe emailul lasat aici.

Cu multumiri! Excelenta idee!

Reply

Concurs naţional interşcolar cu tema "Cum a apărut și cum evoluează Universul?” - Alexandra Tătaru

19 February 2015

[…] Pentru detalii şi înscriere click AICI […]

Reply

ASUR solicită CNA difuzarea unui clip video de informare publică despre înscrierea la Concursul Științific Interșcolar ”Nicolaus Copernic” « Asociația Secular-Umanistă din România

9 March 2015

[…] martie 2015, o solicitare în atenția membrilor Consiliului Național al Audiovizualului, privind Concursul Științific Interșcolar ”Nicolaus Copernic”. Asociația solicită CNA să recomande televiziunilor difuzarea clipului ca mesaj de interes […]

Reply

clement.media - Concursul „Nicolaus Copernic”

23 March 2015

[…] tema acestuia fiind „Cum a apărut şi cum evoluează Universul?”. Toate detaliile se găsesc aici. | […]

Reply

Valentin Grigore

2 June 2015

Demersul trebuie susținut prin activități practice legate de astronomie. Vă sugerăm celor interesați să vă înscrieți în tabăra de vară pentru copii și tineret de astronomie și fotografie ce va fi organizată în perioada 6-12 iulie. Informații aici: http://www.sarm.ro/astronomie2015

Reply

La o școală din Galați se întâmplă lucruri faine. Nu mă credeți? - Cristian China Birta

15 June 2015

[…] recent că o școală din Galați, Școala Gimnazială Nr. 1, Grivița, mai exact, participă la un concurs simpatic de astronomie, organizat de Asociația Secular-Umanistă din România. Premiul cel mare este […]

Reply