Îndrăznește să gândești!

Social network

RON
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Iată ce urmează să donezi:
Donation Summary
Payment Amount
Giving Frequency
One time
Donation Total

Donation Total: 100,00 RON

Noutăți

ASUR vă invită la a treia ediție a concursului Ziua Astronomiei, axat pe tema ”Viitorul Omului departe de Pământ”

Sâmbătă, 28 aprilie, Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) celebrează Ziua Astronomiei 2012, prin lansarea celei de-a treia ediții a unui concurs online pe teme de astronomie, adresat tinerilor cu vârsta de maxim 26 de ani.

Concurenții trebuie să creeze o pagină de Facebook care să prefigureze modalitatea în care omul va ajunge să colonizeze alte planete. Însă metodele imaginate de concurenți vor trebui să fie corelate cu informațiile validate științific legate de locul pe care-l ocupă Pământul în cadrul Sistemului Solar și locul acestuia în Calea Lactee, biologia omului și limitele acestuia în ceea ce privește atât călătoriile cosmice cât și colonizarea altor corpuri cerești, dar și limitările vitezelor de călătorie așa cum reies ele din nivelul actual de cunoștințe de fizică.

Cele mai bune lucrări vor primii premii substanțiale. Astfel, proiectul de pe locul III va fi premiat cu o enciclopedie și un set de DVDuri despre astronomie, proiectul de pe locul II cu o tabletă 3G în valoare de 1.500 lei, iar premiul cel mare constă într-un telescop în valoare de peste 3.000 lei.

Ne aflăm la începuturile erei spațiale. Specia noastră a pășit deja pe Lună, ne pregătim să călătorim spre alte planete în timp ce telescoapele și sondele noastre spațiale robotizate au analizat cu scrupulozitate aproape întregul nostru Sistem Solar. Mai avem încă multe obstacole tehnologice de trecut dar este din ce în ce mai evident faptul că viitorul nostru este în spațiu. Suprapopularea și epuizarea resurselor naturale vor determina specia umană, mai devreme sau mai târziu, să-și făurească un destin departe de Pământ. Sperăm ca tema concursului pe care îl lansăm azi să îi provoace pe tinerii pasionați de astronomie să își imagineze cum ar arăta viața oamenilor departe de Terra.” a declarat Atila Nyerges, președinte ASUR.

Înscrierile la concurs se vor derula în perioada 28 aprilie – 27 mai, iar lucrările pot fi postate în perioada 27 mai – 10 august. Anunțarea listei câștigătorilor se va face pe 18 septembrie, urmând ca festivitatea de premiere să aibă loc pe 25 septembrie 2012.

Aflat la cea de-a treia ediție, concursul s-a bucurat până acum de participare a sute de tineri, pasionați de astronomie și astrofizică. Pentru a ține pasul cu publicul țintă, organizatorii au decis ca în acest an concursul să se desfășoare exclusiv pe Facebook. Pentru informații suplimentare, vizitați https://www.facebook.com/ZiuaAstronomiei

Comments (2)

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.

Sâmbătă este Ziua Astronomiei « Șonka Adrian – pagina de astronomie

27 April 2012

[…] online puteți participa la un concurs cu premii realizat de Asociatia Secular Umanista din Romania. Tema este colonizarea planetelor. Trebuie găsită o modalitate prin care se poate coloniza o […]

Reply

DAN GHIBU

2 May 2012

Buna seara ! As dori sa stiu daca e normal ca sefii cultelor sa fie asimilati demnitarilor si sa fie platiti din bani publici cu sume fabuloase pt. Romania , ei fiind angajatii unor institutii private ! Parca toti (arhi)episcopii , mitropilitii si patriarhul sunt calugari si au jurat saracie !!!! De ce nu sunt platiti de enoriasi ? Aflu cu stupoare ca patriarhul are un copil de care nu sufla niciun cuvant !( A se vedea Jurnal de Arges !) Ce trebuie facut ca sa nu mai fie platiti episcopi care zac la pat si au peste 90 de ani ! Aceeia sunt asimilati demnitarilor ! (Eftimie de la Roman , Nicolae Corneanu de la Timisoara !) Va rog , depuneti o sesizare la Parlament , faceti o scrisoare publica !

Reply