Conferința Raționalilor este un eveniment anual, care promovează gândirea științifică, valorile umaniste, secularismul și educația științifică.

Ediția din acest an a Conferinței Raționalilor va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 2-3 septembrie. Tema conferinței va fi ”Umanismul în România”, iar subiectul va fi reflectat în prezentările speakerilor – cercetători și profesioniști din diverse domenii.

Printre speakeri se vor număra:
–  Jud. Dr. Cristi Danileț – Judecător și militant pentru educaţia juridică a cetăţenilor, pentru independenţa şi responsabilitatea justiţiei. În cadrul conferinței va vorbi despre „Demnitatea omului și libertatea de exprimare”
–  Lect. Univ. Dr. Călin Goina – sociolog. În cadrul conferinței va vorbi despre „Raționali vs. iraționali: tentația „științismului” la ateii de azi”
–  Diana Sabău și Vlad Popa – activiști LGBT. În cadrul conferinței vor vorbi despre „Cuplurile de același sex și legislația din România”
–  Lect. Univ. Dr. Casian Popa – fondator al Institutului de Turcologie și Studii Central Asiatice din Cluj. În cadrul conferinței va vorbi despre „Seculariamul în Turcia, de la Ataturk la Erdogan”

Taxa de participare* este 120 de lei și poate fi plătită în contul RO68 INGB 0000999903007754, deschis la ING Bank pe numele ASUR.
*În taxa de participare sunt incluse și mesele de prânz pentru cele două zile

Pentru a vă confirma înscrierea, vă rugăm să completați acest formular: https://goo.gl/forms/HLIY3d4zfVCY6DQQ2

Vă așteptăm cu drag la Cluj!