Dacă ai o firmă plătitoare de impozit pe profit și ne împărtășești valorile și principiile, atunci direcționează 20% către campaniile și proiectele ASUR! Companiile private pot să direcționeze 20% din impozitul pe profit către ASUR și activitățile noastre de promovare a științei și gândirii critice. În loc să dai banii statului, poți sprijini eforturile ASUR de a promova știința și secularismul. Sponsorizarea poate fi dedusă integral din impozit dacă ea nu depășește 0.5% din cifra de afaceri și 20% din impozitul datorat pe profit. 

Sponsorizează ASUR în doar 5 pași:

  1. Alege ce proiecte și activități vrei să susții, din cele derulate de ASUR.
  2. Estimează valoarea procentului din impozitul pe profit pe care în mod normal îl datorezi statului, adică suma pe care o poți direcționa către ASUR ca sponsorizare. Poți consulta contabilul pentru a afla suma.
  3. Descarcă contractul de sponsorizare, completează-l și trimite-l pe adresa office@asur.ro. Plata trebuie făcută până pe 31 decembrie 2021. Această sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare și nu afecteaza profitul net al companiei.
  4. Anunță contabilitatea că s-a încheiat contractul de sponsorizare astfel încât în baza lui să se facă transferul către ASUR, iar compania să primească deducerile fiscale.
  5. Informează-te asupra modului în care folosim fondurile din sponsorizare. Noi trimitem sponsorilor rapoartele anuale de activitate, dar dacă dorești să primești informații mai multe și/sau mai dese despre proiectele susținute, le putem trimite.

Un model de contract de sponsorizare se poate descărca de aici.

Îți mulțumim pentru implicare și susținere!

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta folosind detaliile de mai jos:

Monica Belițoiu, Director Executiv
monica.belitoiu@asur.ro  |  0724 013 300

Baza legală:
Codul fiscal 2015  Art.25 Cheltuieli:

i) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor;

2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.