Îndrăznește să gândești!

Social network

RON
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Iată ce urmează să donezi:
Donation Summary
Payment Amount
Giving Frequency
One time
Donation Total

Donation Total: 100,00 RON

Noutăți

De Ziua Mondială a Sănătății, ASUR și Sceptici în România avertizează că homeopatia e apă chioră

Sâmbătă, 7 aprilie, este sărbătorită Ziua Mondială a Sănătății. Cu această ocazie, ASUR și Sceptici în România continuă promovarea Campaniei 10:23 și invită oamenii să se informeze cu privire la lipsa de efect a preparatelor homeopatice.

Profităm de această ocazie pentru a le aminti oamenilor despre importanța sănătății și mai ales despre cât de important este să deții informații corecte și complete cu privire la diversele tratamente alternative. Asociația noastră va organiza un protest în data de 21 aprilie, pentru a demonstra că așa-zisele tratamente homeopatice sunt inutile.  Deoarece ele conţin doar apă şi zahăr, acestea nu au cum să trateze afecțiunile pe care homeopaţii susţin că le tratează.” a declarat Liliana Voicu, vicepreședinte ASUR

ASUR și Sceptici în România invită toate persoanele interesate de campanie să se alăture acestui protest, în încercarea de a arăta publicului larg lipsa de eficiență a preparatelor homeopatice și problemele care pot apărea atunci când faci apel la medicina alternativă. Voluntari din toata țara sunt invitați să recreeze evenimentul ”Supradoza”, care în 2011 a beneficiat de participarea a zeci de persoane la nivel național și câteva mii la nivel internațional. Toți voluntarii au înghițit tuburi întregi de preparate homeopatice, pentru a demonstra ca nu au niciun efect. După cum era de așteptat, participanții care s-au supradozat nu au pățit nimic.

Campania noastră este una de informare. Dorim să atragem atenția că promovarea homeopatelor are o contribuție semnificativă la scăderea încrederii publicului în medicină şi sfaturile medicale. Iar un alt aspect, mult mai grav, este faptul că pacienţii cu probleme grave de sănătate, convinși că homeopatia le poate trata boala, riscă să întârzie foarte mult consultarea unui medic.” a declarat Ovidiu Covaciu, reprezentantul grupului Sceptici în România.

Campania 10:23 va avea loc în acest an pe 21 aprilie, la ora 10:23.

Evenimentul ”Supradoza” va fi recreat în acest an de voluntari din România, Ungaria, Cehia, Spania, Portugalia, Argentina, Australia și Statele Unite ale Americii. De asemenea, câteva sute de voluntari se vor supradoza cu homeopate în cadrul conferinței SkeptiCal ce va avea loc în California. În România, evenimentul se va petrece la București, Cluj-Napoca și Sibiu.

Pentru detalii vă invităm să accesați www.1023.ro .

 

Comments (8)

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.

Laura

9 April 2012

din pacate va inselati,tratamentul homeopat mi-a facut mult mai bine decat orice alt tratament de pana acum!

Reply

kelemen tiberiu

12 April 2012

Va inselati amarnic. Homeopatia vindeca cu succes multe boli!

Reply

lumi mard

12 April 2012

DIN FERICIRE, VA INSELATI!!! HOMEOPATIA VINDECA MULTE BOLI!!! ACEST TIP DE TRATAMENT NU AGRESEAZA ORGANISMUL CU SUBSTANTE CARE, INGERATE IN MOD CONSTANT, ACTIONEAZA CA O OTRAVA. CA SA NU MAI PUNEM LA SOCOTEALA CA ARMONIZEAZA SISTEMUL ENDOCRIN, CEEA CE MEDICINA ALOPATA NU ESTE CAPABILA SA FACA.
ASA INCAT VA SFATUIESC SA VA DOCUMENTATI SI SA VA … DOCUMENTATI , CA SA NU MAI GRESITI…E PACAT, DOAR SUNTETI MEDICI!!!

Reply

Genoveva

13 April 2012

Propaganda pentru medicamentele de sinteza.Atunci de ce s-a acceptat medicina alternativa.L-am auzit pe cel care zice ca e ministrul sanatatii ca Ginko Biloba nu este buna de nimic.Atunci de ce medicii mi-au interzis-o?imi crestea tensiunea.e buna pentru circulatie ,pentru cei care au avut accident vascular.

Reply
ASUR

admin

17 April 2012

Stimată doamnă, noi facem o campanie de informare. Fiecare om e liber să decică ce e mai bine pentru sine, dar considerăm că o decizie bună este una luată în urma informării corecte și complete. Dacă doriți să citiți mai multe, găsiți aici răspunsuri la întrebări precum a dumnevoastră – http://www.1023.ro/intrebari-frecvente/

Reply

cocosila

23 April 2012

Oare atacul dumneavoastra impotriva homeopatiei are vreo legatura cu functia presedintelui dumneavoastra de director intr-o companie farmaceutica internationala?

Reply
ASUR

admin

23 April 2012

Campania 10:23 este o campanie de informare ce se deruleaza la nivel mondial. ASUR s-a raliat campaniei, in virtutea obiectivelor noastre de promovare ale stiintei. Nu am primit nicio sustinere financiara din partea industriei farma pentru a realizat campania.

Reply

Delia

25 June 2012

Din fericire, nu va inselati. Si producatorii de medicamente homeopatice umbla dupa profit, ceea ce nu e un lucru rau in sine. Dar sunt afaceristi mult mai buni decat cei din industria farmaceutica. Fac bani din apa chioara. Apa cu memorie. Proprietatile ei terapeutice sunt certe si cam aceleasi ca ale bomboanelor Tic-Tac. Se numeste placebo. Si e foarte eficient.

Reply