Îndrăznește să gândești!

Social network

RON
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Iată ce urmează să donezi:
Donation Summary
Payment Amount
Giving Frequency
One time
Donation Total

Donation Total: 100,00 RON

Noutăți

Astăzi libertatea a murit puțin

Astăzi începe anul școlar. Din păcate, tot de astăzi, românii sunt mai puțin liberi.

“Sistemul școlar acționează ca un vector al îndoctrinării religioase” declară ASUR, determinând o reacție vehementă din partea cultului majoritar. Trecând repede peste faptul că nicio altă biserică nu se simte deranjată de acest diagnostic aspru, se impun câteva clarificări cu privire la motivele care stau în spatele acestei luări de poziție.

Secularismul nu se opune credinței!

Dimpotrivă, el apără libertatea de credință a fiecărui cetățean. Ce înseamnă acest lucru? Fiecare cetățean să poată decide în ce credință dorește să-și crească copiii, către ce cult dorește să-și direcționeze o cotă din taxele și impozitele plătite statului.

Poate fiecare român să decidă, în absolută libertate, religia în care vrea să-și crească copiii?

NU! Conform legii educației naționale, părinții de altă religie decât cea majoritară trebuie să facă o cerere scrisă prin care să solicite retragerea copilului de la orele de predare confesională a religiei majoritare. Dificultățile logistice ale administrației școlilor, care trebuie să asigure un program special acestor elevi, precum și zelul doctrinar al unor profesori de religie fac ca acest pas administrativ aparent simplu să se transforme într-un joc al presiunilor și hărțuirilor din care doar unii părinți ies învingători și-și văd libertățile respectate.

Este cu adevărat liberă o țară în care trebuie să lupți pentru a-ți fi respectate libertățile?

Soluția la această problemă gravă este o reală separație dintre biserică și stat, care prevede ca banul public, colectat din taxele și impozitele plătite de toți cetățenii, să nu ajungă să finanțeze proiecte destinate vreunui cult, fie că vorbim de ridicarea vreunei catedrale, fie că vorbim de predarea confesională a unei religii în școlile de stat.

Astăzi este prima zi de școală și tot astăzi libertatea a murit puțin!

Atila Nyerges

Comments (9)

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.

luminita

16 September 2011

Nu vom scapa niciodata degheara religiei

Reply

rftghost

16 September 2011

Inca nu am reusit sa inteleg cu ce anume ii deranjeaza pe toti credinciosii solutia predarii orelor de religie in biserici. Daca tot sunt asa de pusi pe fapte mari, care e problema lor?

Isi vor putea duce copii linistiti la biserica, acolo vor invata exact numai doctrina religiei lor, fara nici o problema, intr-un cadru adecvat, cu toate “sculele” ritului si misticismului asociat.

La scoala invata toti copii lucrurile ce tin de partea “reala” a vietii lor, la biserica tot ce tine de partea spirituala. Repet, unde e problema? De ce atata scandal cu orele de religie?

Reply

PENTRU RFTGHOST

19 September 2011

La biserica nu se invata ,,tot ce tine de viata spirituala,,ci se invata ce ce tine de viata ,,pecuniara,,adica a banului furat de la saracii acestei tari prin care se plateste ,,nemunca,, acestor paraziti barbosi.

Reply

luminita

20 September 2011

Putem vorbi.Este o lupta surda muta,ce se da in interiorul unora dintre noi!Cei care am inteles,cum functioneaza traiul pe terra!!Nu se poate schimba nimic.Tara arsa din temelii,o aratura buna si de la comuna primitiva,asa in sus,poate poate sa iasa altceva!!!Am atata ura,pe putori barboase,ca daca lalaie,unul la capul meu ,cand crap,ma ridic din sicriu!!Sa am o putere,as face case,pt.tineri!Se sinucid ca nu-si pot plati ratele.Si hardughiile,cuiburi de putoare si prostie,stau goale si semete.I-si cauta adepti,in randul copiilor,sa nu ramana balta fara peste!!Odraslele lor,tot popi vor fi.Si prosti,de unde?Trebuie recrutati din fasa,pt.continuitatea cotizantilor de prostie!!!

Reply

popa

21 September 2011

vorbind de indoctrinare si de definitia termenului putem afirma urmatoarele:si faptul ca asur sustine doctrina umanist seculara este tot o incercare de indoctrinare;de ce nu stati linistiti si nu lasati oamenii sa aleaga singuri ,ci ii indoctrinati cu teze umanist seculare?daca tot respectati libertatea omului;si oricum declaratia ca statul trebuie sa fie laic suna a indoctrinare ateista;oricum cine va da garantia ca ceea ce sustineti este adevarul absolut sau ca este varianta cea mai buna?nu il doriti pe Dumnezeu prezent in scoala ,in schimb v-ati substituit Lui.

Reply

rftghost

22 September 2011

Aha, deci e mai bine sa ii indoctrinam cu nebunia ortodoxa decat cu aia umanista. Super idee, oare de ce nu ne-am gandit pana acum asa?

Statul trebuie sa fie laic, si ateu, tocmai pentru a nu-ti baga tie pe gat fortat vreo religie! Ce ar fi daca maine ar veni vreun tulburat la minte ca tine, si sa inceapa sa decreteze ortodoxia ca religie de stat? Talibani, ceva?

Nu are ce sa caute nici un zeu in scoli. Ratiunea e singurulu lucru care trebuie invatat in scoala. Asta si toleranta. Atat. Pentru nebunii, cai verzi pe pereti si alte “probleme”, nu ai de cat sa le rezolvi in cadru privat, acasa sau sub o piatra.

Nu exista adevaruri absolute, altele decat cele stiintifice. Respectul este ce ne permite sa fim toleranti, nu ceva credinta sau aberatie spusa de un creier dereglat de la prea multa tamaie sau post.

Reply

luminita

23 September 2011

Nici un zeu,in scoli.Da.Ratiune si toleranta.

Reply

crip71

8 October 2011

toleranta ? Din partea voastra ? Voi nu va auziti ? Sunteti atat de plini de ura .
Dupa ce ati semanat teroare in lume timp de un secol cu filosofia voastra ateist-materialista tot nu v-ati linistit . Pe voi nu va hraneste decat ura ?

Reply

luminita

24 September 2011

D.le rftghost am modul de gandire asemanator cu al dv.stra.Va transmit respectul meu.Tara asta nu e pierduta,cat mai are astfel de oameni.Nu cred ca in decursul vietii noastre,se va produce o schimbare,in ce priveste mentalitatea.Este f.mult de discutat,intrucat,religiile se impun cu violenta,nu cu forta mintii.

Reply