Îndrăznește să gândești!

Social network

RON
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Iată ce urmează să donezi:
Donation Summary
Payment Amount
Giving Frequency
One time
Donation Total

Donation Total: 100,00 RON

Noutăți

Ora de religie: Opțională!

Continuăm și în acest an campania ”Stop îndoctrinării religioase în școli!”, printr-o campanie de informare adresată părinților și directorilor de școli din întreaga țară. Zeci de voluntari vor distribui luni la școli din mediul urban materiale informative privind statutul orei de religie și cum pot proceda părinții care vor să își retragă copiii de la ore. Copiați, completați, semnați și depuneți formularele direct la directorul sau secretariatul instituției de învățământ:

Cereți neapărat un număr de înregistrare odată cu depunerea notificării! Aceasta nu este o cerere, ci o notificare, deci nu trebuie aprobată sau semnată de cel căruia îi este înmânată. Iată și un fluturaș informativ cu drepturile dumneavoastră și obligațiile directorului instituției. Doriți să ajutați și alți colegi în a se informa și a se retrage de la orele de îndoctrinare? Listați acest fluturaș în multiple exemplare și împărțiți-l părinților și elevilor. Urmăriți această campanie ASUR pe Facebook. Căutăm în continuare voluntari care să ne ajute să distribuim aceste informații părinților și elevilor, cât și pentru alte proiecte ASUR. Vă invităm să vă alăturați echipei noastre de voluntari!

Comments (12)

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.

constantin

15 September 2013

Aceste ore de religie ar trebui patite strict de parintii care solicita in mod expres aceste ore pentru copilul lor.
Interventia invatatorului, dirigintelui, profesorului de religie , directorului pentru a influenta decizia parintilor sau a elevului in aceasta optiune, ar trebui amendata corespunzator.

Reply

Popovici Ioan

18 September 2013

buna ziua.
As dori pe aceasta cale sa imi exprim dezacordul TOTAL fata de actiunile dvs menite sa provoace sciziuni si confuzii in identitatea noastra nationala.Fara morala crestina si o educatie religioasa insuflata de copil(desigur fara extremitati),toate acestea pot compune tanarul de maine.
Sper totusi sa NU imi stergeti mesajul.Dar intre diferenta de a alege si produce conflicte sau sciziuni trebuie realizata o bariera pe care dvs din pacate nu o faceti.Eu sunt constient de toate afirmatiile facute,sunt avocat de profesie,insa am absolvit si Politehnica Timisoara,ca inginer.
Romania,ca stat este prin esenta,istorie si identitate,crestin-ortodoxa. Prin actiunile dvs,prin actiunile unor bolnavi genetici,precum cei LGBT realizati rupturi si conflicte in societatea romaneasca..Noi suntem un popor crestin,indiferent ca sunt majoritari ortodocsi,sunt si catolici sau protestanti.Toate confesiunile trebuiesc respectate insa religia in scoli indiferent de confesiunea aleasa,TREBUIE SA RAMANA OBLIGATORIE,deoarece fara reperul moral-crestin,omul nu e diferit de un animal.
Sper totusi ca aveti demnitatea de a nu sterge mesajul meu.

Reply

Adrian

18 September 2013

Ce spui domnule avocat, inginer şi, mai nou, dogmatic religios?
Ia să spui matale mai bine ce înseamna educaţie religioasă a copiilor fără extremităţi(cum ai scris matale… desigur un avocat, inginer etc. nu mai are timp să studieze şi limba română). Şi mai lasă-ne cu expresia “noi suntem un popor creştin….” că nu mai crede nimeni… poate dacă pui accentele adecvate(ştii matale, ca la Iaşi…) te cred.

Reply

Adrian

18 September 2013

Îmi permit să te atac violent acum. Felul în care te exprimi denotă un primitivism în gândire greu de explicat pentru cineva care se laudă de la primele cuvinte cu diplomele lui de avocat, inginer, … te pomeneşti că ai şi vreo licenţă de jurnalism, relaţii publice, filozofie etc…. Cred că ultima propoziţie a vrut să exprime ideea că “sper să aveţi îngăduinţă faţă de felul în care mă exprim şi să publicaţi totuşi comentariul”

Reply

Ciprian

18 September 2013

Domnule Popovici,
Va intreb si eu de dragul discutiei: nu vi se pare gresit sa impuneti altora ce sa faca?
Nu va opreste nimeni sa va educati copiii in spiritul Crestin Ortodox, dar ce sa ma obligati pe mine sa o fac? Eu n-am dreptul sa decid pentru mine si pentru familia mea?

Si nu e mai simplu, daca sunteti de acord ca dreptul meu e la fel de important ca dreptul Dvs., sa va luati Dvs. copiii de manuta si sa-i duceti la Biserica sau sa organizati cursuri separate pentru cei care gandesc ca Dvs.?

Reply

bula bulanescu

19 September 2013

Sa ma pici cu ceara si nu cred ca esti inginer.Un inginer are trebui sa gindeasca nu sa bata cimpii.Avocat?Poate al sti tu cui!RELIGIA TREBUIE SA RAMINA OPTIONALA si sa nu constitue un motiv de discriminare ca urmare a optiunii de a fregventa sau nu orele de religie.

Reply

mn

8 December 2015

… ” insuflata de copil ( desigur fara extremitati) ” :)))))) …. Nu prea va inteleg dl. Popovici

Reply

ciprian

19 September 2013

Dar la emisiunea “4 nunti si o provocare ” de pe Protv unde se promoveaza casaoria intre persoane gay au voie copiii sa se uite. De ce nu faceti si o campanie de stoparea a acestor emisiuni care ne educa gresit copiii ?

Reply

alina ioana Dida

19 September 2013

Ionut

19 September 2013

pare-mi-se ca unii comentatori atei de mai sus si cei de la ASUR incalca legea 489/2006 art1 (2) 🙂

Reply

Ionut

19 September 2013

Dumnezeu sa binecuvânteze natiunea româna – http://www.youtube.com/watch?v=8NmqTleKSzI

Reply

constantin

20 September 2013

@ Ionut
De ce nu spui in linii mari ce contine legea asta la care te referi si de unde este? Din Constitutia Romaniei?
Ce anume se incalca? Concret?
Nu esti clar deloc, ai aruncat pisica in ograda vecinului si ai plecat…
@ Popovici Ioan
Nu vad nici un motiv ca cei de la ASUR sa-ti stearga comentariul. Pana la urma ti-ai exprimat o opinie care iti apartine cu toate ca nu sunt de acord cu ea.

Reply