Școala Curioșilor

Project Detail

  • Categories
Website-ul proiectului

Proiectul Școala Curioșilor a luat naștere din dorința noastră de a oferi copiilor şansa să descopere elemente fascinante ale ştiinţei, pe parcursul unei școli de vară care îmbină activităţile recreative cu activităţi specifice de educaţie științifică.

Această dorință a venit ca urmare a constatării unui interes scăzut al elevilor față de studierea științei. Pentru mulți dintre ei, aceasta este adesea percepută drept abstractă, obositoare, sau inaccesbilă. Or, prin Școala Curioșilor, noi dorim să contribuim la schimbarea acestei percepții asupra științei, să arătăm o altă față a ei, mai umană și mai jucăușă. Sperăm că astfel le vom trezi  participanţilor pasiunea pentru învăţare şi bucuria de a descoperi ei înşişi mereu lucruri noi.

Profesorii Școlii Curioșilor sunt oameni pasionați de știință, studenți și cercetători de la universitățile din țară, dornici să împărtăşească cunoştinţele lor într-un mod distractiv şi pe înţelesul tuturor.  Timp de cinci zile, ei vor derula activități care îi vor familiariza pe elevi cu tainele științei.

Școala Curioșilor se află la a treia ediție și va avea loc la Palatul Copiilor Piatra Neamț, în perioada 9-13 iulie 2018.  Grupul țintă căruia ne adresăm sunt elevii de clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, din Piatra Neamț, iar numărul de locuri este 30. Participarea elevilor este gratuită, în limita locurilor disponibile. Pentru înscrieri, accesați website-ul proiectului.

Attachments
  • scoala-curiosilor