Îndrăznește să gândești!

Social network

RON
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Iată ce urmează să donezi:
Donation Summary
Payment Amount
Giving Frequency
One time
Donation Total

Donation Total: 100,00 RON

Noutăți

ASUR oferă un telescop pentru o idee

La începutul lunii octombrie, ASUR a lansat școlilor din mediul rural invitația de a trimite o propunere de proiect pentru preluarea în custodie a unui telescop. În urma jurizării, ne face plăcere să anunțăm că telescopul va merge la Școala Gimnazială Petros, care a înscris un proiect în colaborare cu Școala Gimnazială Ovid Densusianu din Hațeg.

Dorim să folosim telescop pentru a atrage copiii către astronomie. Vom organiza observații astronomice în parcul din comunca Baru și în parcurile din Hațeg. De asemenea, vom avea prezentări tematice și sesiuni de comunicări despre astronomie cu ocazia Zilei Pământului și a altor evenimente de peste an. În plus, dorim să organizăm un eveniment numit 100 ore de Astronomie dedicat atât elevilor din cele două școli cât oamenilor de comunitate, care timp de două zile și două nopți vor avea posibilitatea de a privi miunile cerului prin telescop.” a declarat prof. Matei Dan, responsabilul de proiect.

Anul acesta, am avut proiecte de popularizare a științei la care au participat și elevi din mediul rural. Ne-a bucurat foarte mult interesul lor de a învăța lucruri noi, așa că am vrut să îi recompensăm și să îi încurajăm să studieze în continuare. Îi felicităm pe câștigători și sperăm ca măcar o parte din elevii din Petros și Hațeg să devină pasionați de astronomie.” a declarat Atila Nyerges, președinte ASUR.

Proiectele au fost jurizate în funcție de activitățile propuse, obiectivele urmărite, intensitatea estimată a utilizării, categoriile și numărul de beneficiari implicați și eventuale colaborări cu alte școli/instituții din alte localități.

 

 

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.