Marţi, 29 decembrie 2015, se împlinesc 152 de ani de la adoptarea legii de secularizare a averilor mănăstirești. În onoarea lui Alexandru Ioan Cuza şi a realizărilor sale, membrii și voluntarii ASUR vor depune jerbe și coroane de flori la statuile domnitorului din București și din alte orașe din țară.

Invităm românii să depună coroane de flori la statuile lui Cuza și să comemoreze acest eveniment, care a dus la constituirea statului român modern. Dorim să amintim guvernanților că România nu e un stat religios și, totodată, solicităm oprirea finanțării cultelor din bani publici, recuperarea proprietăților de stat date gratuit în folosință sau în proprietate cultelor religioase după 1990, dar și stoparea îndoctrinării religioase în școli.” a declarat Toma Pătrașcu, președintele ASUR.

În București, ASUR va depune o coroană de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Dealul Mitropoliei, pe 29 decembrie, la ora 12:00. Îi îndemnăm pe toţi cei care-l preţuiesc pe Cuza şi valorile laicităţii să depună o floare în semn de respect la statuile lui Cuza din toate localitatățile sau la primării pe 29 decembrie, între orele 12:00 şi 20:00.

Locaţiile statuilor lui Cuza din principalele oraşe:

– București: Dealul Mitropoliei

– Arad: pe Vârful cu Dor, în fața Poliției,

– Bistriţa: Piaţa Unirii

– Botoșani: B-dul Mihai Eminescu, nr. 57, în fața Inspectoratului Județean de Poliţie

– Brăila: B-dul. Al. I. Cuza intersecţie cu calea Călărașilor

– Cluj: Intersecția Str. Cuza Vodă cu Bd. 21 Decembrie

– Craiova: English Park, Str. Alexandru Ioan Cuza (în fața actualului Palat al Primariei, pe latura dinspre nord a grădinii English Park)

– Iași: Piața Unirii (în fața hotelului Traian)

– Ploiești: în curtea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie

– Timișoara: Bl. Take Ionescu nr. 44-46, în fața Inspectoratului Judeţean de Poliţie

De asemenea, ASUR lansează o invitație pentru toți români care susțin separarea Statului de Biserică să posteze fotografii de la această acțiune cu hashtagul #RomaniaStatLaic.

Adresa de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/954765444611231/

Related Post